Тамара Коблик

У Канаді випустили нову монету у формі української писанки (відео)

Отримані від продажу кошти передадуть проєкту Ukraine Humanitarian Appeal, що допомагає постраждалим від російської агресії українцям

Королівський монетний двір Канади випустив дев’яту в колекції срібну монету у формі української писанки. Про це розповіли на сторінці Інформаційного порталу української діаспори всього світу «Стожари» у фейсбуці.

На реверсі монети нанесені кольорові візерунки від художниці Тані Микитюк, канадки українського походження у другому поколінні. На аверсі – профіль королеви Єлизавети II.

Мене надихнула нещодавня хвиля українців, які прибули до Канади в пошуках притулку та нових починань, як це зробили мої бабусі та дідусі після Другої світової війни. Моя мета полягала в тому, щоб створити дизайн, який би випромінював надію, віру та стійкість, спираючись на давні символи писанок, але з сучасною естетикою, — розповіла Микитюк.

Монета виконана зі срібла, її номінал — 20 канадських доларів. Загальний наклад становив 8500 штук, які швидко розпродали.
 
Отримані від продажу кошти передадуть проєкту Ukraine Humanitarian Appeal, що допомагає постраждалим від російської агресії українцям.

Відео зі сторінки Інформаційного порталу української діаспори всього світу «Стожари» у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео