Дарія Шевченко

У команді Івана Чайківського «За майбутнє» найбільше дотримано принципу гендерної рівності

chajkivskyj

Серед усіх політичних сил, партія «За майбутнє» у списку тих, де гендерна рівність – одна з найвищих. Так, у депутати до Тернопільської обласної ради у команді «За майбутнє» балотуються 64 особи, з яких 37 чоловіків і 27 – жінок. У відсотковому співвідношенні це складає 57,82 % та 42,18% відповідно. Аналогічна ситуація лише у «Свободи» та «Європейської Солідарності».

А на 1-му місці за показниками дотримання гендеру стоїть Українська Галицька партія. Серед аналогічної кількості кандидатів у депутати від політичної сили йдуть  34 чоловіків та 30 – жінок. Гірші показники, ніж в лідерів, має команда «Голосу», де за відсотковим співвідношенням рівність складає 52,63 % чоловіків і 47,37 % жінок при загальній кількості 57 кандидатів.

А ось «Слуга народу» запросила у список значно менше жінок. До обласної ради балотуються 53 особи, де 31 чоловік, і 22 – жінки. Однакове співвідношення гендеру мають партії «Порядок. Відповідальність. Справедливість» та «Сила людей». Там кількість чоловіків переважає на 20%: 60% на 40%. Щоправда, ці команди мають по 40 кандидатів.

До складу партії «Довіра» входить 37 людей, з яких 22 чоловіків, решта – жінки. З 34-ох кандидатів «ОПЗЖ» балотується 20 чоловіків та 14 жінок. У команді «Наш край» є 31 особа, з яких 18 чоловіків та 13 жінок.

Бачимо, що кожна партія має різне співвідношення жінок та чоловіків, проте є політичні сили, які практично впритул наблизились до гендерної рівності.

Дані зібрала Юлія Бандрівська

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео