У Козовій відбувся VIII день Декади місійності

7788998898777

2 червня на парафії св. Василія Великого смт. Козова (селище цукрового заводу) Козівського деканату відбувся VIII день Декади місійності на тему «Служіння ближньому в потребі». Під проводом адміністратора парафії о. протопресвітера Романа Рокецького та місіонерки Тетяни Бек була проведена молитва та розважання VIII дня Декади місійності.

Впродовж восьми днів парафіяни храму св. Василія Великого щоденно збираються на спільну молитву в рамках Декади. Духовні зустрічі розпочинаються Молебнем, відтак миряни спільно із путівника читають Слово Боже, роздуми, цитати-свідчення, молитву та місійні завдання. Протягом Декади місійності вірні молилися вервицю до Святого Духа з розважаннями, вервицю до Божого Милосердя, Літанію до Святого Духа та співали пісні прослави Бога.

Парафіяни досвідчили взаємозв’язків любові у спільноті, передаючи знак миру, обнімаючи один одного та вітаючи християнським привітом «Христос посеред нас! Є і буде!»; передаючи нитку, яка відображала міцність зв’язку парафіяльної родини; передаючи запалену свічку з проханням віднови у Святому Дусі кожного та громади загалом. Відбулися також презентації спільнот «Матері в молитві», «Апостольства молитви» та «Параманного братства», що дало змогу вірним більше дізнатись про діяльність цих молитовних груп. Також були цікаві завдання (складання пазлів «Вірні», «Храм»), які спільнота з цікавістю та радістю спільно виконувала.

Сьогодні, у восьмий день Декади місійності, усі спільно застановилися над важливістю служіння ближньому в потребі. О. протопресвітер Роман Рокецький звернувся до учасників Декади Місійності: «Тема сьогоднішнього дня є дуже важливою, адже заставляє нас проявляти нашу віру, нашу любов до Бога та ближнього. Проявляти в конкретних вчинках, в ділах милосердя, коли ми поспішаємо до тих, що є в потребі, ми їм служимо, їм допомагаємо, розраджуємо, підтримуємо – ось це є служіння ближньому! Нині тема Декади Місійності нас спонукає, щоби ми не лише проголошували гасла, але могли все це виявити на ділі».

Також було обговорено можливість створення при парафії Благодійного фонду допомоги ближнім. У намірі відкриття на служіння ближнім у потребі парафіяни спільно помолились вервицю до Святого Духа з розважаннями про плоди Святого Духа. Також сьогоднішнього дня вірні розважали над роллю мирян у церкві. Місіонер Декади Місійності Тетяна Бек зачитала розділ «Місійний дух парафіяльної спільноти» із Пастирського листа Блаженнішого Святослава «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом») та зазначила важливість кожного у творенні живої парафії. Після чого усією спільнотою вірні створили колаж « Ми спільно будуємо Парафію св. Василія Великого», чим засвідчили свою готовність та ревність у розбудові живої та діяльної парафії. Кожен отримав на згадку цитати - перлини про плоди Святого Духа. Молитовна зустріч завершилася молитвою живої парафії.

a1a3a4

повідомила Тетяна Бек

Вибір читачів за тиждень

Відео