Орест Сарматський

У листопаді яблука почнуть дорожчати  (Агро-новини)

1002 (Copy)

Цього року в Україні зібрали рекордний врожай яблук, що значно знизило ціну на продукцію. Проте, з листопада яблука почнуть дорожчати.

Таку думку висловили аналітики компанії «Pro-Consulting», передає delo.ua.

Минулого року ціна на яблука у вересня-жовтні була близько 20 грн/кг. Цього ж року ціна коливається у межах 6-16 грн/кг в залежності від сорту.

Але аналітики вважають, що така ситуація триватиме недовго. Вже з листопада яблука почнуть дорожчати на 1-2 грн щомісяця до наступного урожаю.

Таке зростання цін аналітики пояснюють недовгим терміном зберігання – частина яблук зіпсується, а сорти, що зберігаються довше, фермери притримають до кращих часів, коли ціни на них будуть значно вищими.

Очікується, що за підсумком 2018 року приріст обсягу валового збору яблук в Україні складе до 15%. Причина в активному інтересі фермерів до вирощування яблук за рахунок великих перспектив експорту як самих плодів, так і продуктів переробки.

Ріпаковий сезон розпочався зростанням виробництва олії

1001 (Copy)
1001 (Copy)

У серпні 2018/19 сезону виробництво ріпакової олії склало 63,8 тис. т, що на 45,3% більше в порівнянні з минулим місяцем і удвічі вище за показник серпня минулого року. Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.

– Перші два місяці нового 2018/19 сезону демонструють різке зростання переробки ріпаку в Україні. Так, сукупно в липні-серпні поточного сезону великими і середніми переробними підприємствами України вироблено рекордний обсяг ріпакової олії – близько 108 тис. т, – ідеться в повідомленні.

За прогнозами аналітиків, 2018/19 сезон підніме планку виробництва ріпакової олії на новий рівень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео