Дарія Шевченко

У мережі оприлюднили статистику захворюваності на грип та ГРВІ у Тернопільській області

8_main

У мережі оприлюднили статистичні дані з приводу захворюваності на грип та ГРВІ. Відомо, що від початку сезону перехворіли більше 42 тисяч краян. Порівняно з минулими роками, цьогоріч захворюваність на 22,9% нижче середнього рівня.

У Зборівському, Лановецькому, Чортківському, Шумському районах показник захворюваності був вище низького рівня, а в Тернопільському та Козівському районах – вище середнього.

З 13 по 19 січня кількість пацієнтів зросла у порівнянні з попереднім тижнем поточного року майже в 2 рази: 4218 випадків проти 2276. Від часу епідемії захворіло 3494 дитини до 18 років.  

За минулий тиждень госпіталізовано 243 особи, з них 121 – неповнолітніх.

З початку захворюваності зареєстровано 2 летальних випадки грипу, лабораторно підтверджені – грип А не субтипований.

У вірусологічній лабораторії методом ПЛР обстежено 34 хворих, в 18 хворих виявлено фрагменти РНК вірусу грипу А, з них в 4 ідентифікованого як А(Н1), в 1 хворого - фрагменти ДНК аденовірусу, в 1 фрагменти РНК парагрипу 1 типу, йдеться у повідомленні Тернопільського обласного лабораторного центру.

Основний захист від грипу – вакцинація. На Тернопільщині щеплено лише 3 619 осіб – це 0,35% від загальної кількості населення області, що свідчить про малу ймовірність захисту від вірусу.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео