У місті на Тернопільщині хочуть створити культурний простір

image

Простір для читання, мистецтва та молоді, а може й ще одна туристична родзинка міста – такою у майбутньому бачить Теребовлянську княжу книгозбірню її керівниця Наталка Михно. Бібліотека тепер знаходиться у давньому приміщенні в центрі Теребовлі. Його районна рада, в рамках децентралізації, передала на баланс громади. І хоч ззовні воно виглядає красиво, всередині – чимало роботи.  

– Будівля ззовні має добрий вигляд, бо була програма завдяки котрій зремонтували дах і стіни, але середина будівлі дуже жахлива, – розповідає Наталка Михно – директорка бібліотек Теребовлянської громади. – Ми намагаємося зробити переоблік книжкового фонду повністю, для того, щоб підготувати його на оцифрування, і до електронного каталогу, ну і мусимо робити якийсь простір для читання, для користувачів, щоб надавати послуги культурні для нашої громади. Тому ми потребуємо великого ремонту і допомоги. 

Дуже важливо створювати та розвивати у Теребовлі мистецький простір, адже бібліотека у центрі Княжого міста може стати основним культурним центром для всієї громади, переконана заступниця голови Теребовлянської міської ради, депутатка обласної ради від партії «За майбутнє» Алла Стечишин:

– Я сподіваюся, що ми докладемо усіх зусиль, щоб відремонтувати цей прекрасний архітектурний заклад, щоб його відвідувала молодь, старші люди, щоб вони могли читати книжки, а також насолоджувалися перебуванням тут. Це все ж таки центр Теребовлі, щоб можна було прийти, попити кави, почитати книжку, пороздумувати про нашу історію, історію Теребовлі. Все ж таки Теребовля – княже місто.

У книгозбірні сподіваються на допомогу спонсорів та активну участь громади в оновленні закладу. А тим часом вивчають матеріали про будинок, адже він колись був маєтком родини Древницьких, яка має давню історію. На бібліотеку його перетворили у 1945 році.

Вибір читачів за тиждень

Відео