Оксана Бучко

У місті на Тернопільщині можуть віддати приміщення під перспективний проект митця Олега Шупляка

226681888_345547807034284_2222362179965016930_n

Відомий у світі митець з Тернопільщини Олег Шупляк втілює проєкт літньої резиденції для співпраці та спілкування художників. Та для того, щоб проводити у його рамках виставки картин великого формату потрібне просторе приміщення. Тож у Бережанах мають шанс надати таку можливість і зробити місто відомим.

- Проєкт Kruta Artist's House не передбачає виставок відкритого типу з щоденним доступом, - пишуть на Oleg Shupliak Art. - Проєкт задумано як літню резиденцію для співпраці та спілкування художників. Для картин великого формату потрібне просторе приміщення - мінімум 100 м. кв. Бережани - маленьке містечко, і таких приміщень небагато, а наявні - майже усі зайняті торгівлею або секонд-хендами. Тому, якщо вдасться домовитись з кимось з власників, то, можливо, до Дня Незалежності відкриємо виставку.

А поки Kruta Art Residency запрошує митців провести час у приватному будинку з трьома спальнями, кухнею, де можна проживати, та студією, у якій малюватимуть. Також є нагода працювати з скульптурою чи зварним з’єднанням у гаражі цієї резиденції. Там доступне обладнання: відео та фотокамера, штатив, проектор, мольберти, шліфувальник, паяльник, розпилювач та інше приладдя. Як ідеться в описі проєкту, локація резиденції – Бережани, що є місцем зустрічі кількох культур – української, польської, єврейської, австрійської, американської. Багатий архітектурний, літературний та мистецький спадок представлений в 4-ох музеях міста. Звертатись за деталями можна на пошту, номер телефону, вебсайт: -krutaartresidency@gmail.com -380977199703 -https://www.instagram.com/kruta_art_residency/

Про те, що Олег Шупляк подає позов на видавництво підручників читайте на «Терені» ТУТ. Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео