Орест Сарматський

У Норвегії корова “всиновила” ягнят (Агроновини) 

1601 (Copy)

Сиротами можуть стати навіть тварини, але й для них можна знайти нову родину. Такий випадок трапився у Норвегії – там корова “всиновила” ягнят.

Через загибель вівці троє ягнят залишилися без годувальниці, повідомляє ТСН.

Їх власник, норвезький фермер, вирішив не вигодовувати тварин штучно, а знайти для них нову “маму”. Пошуки придатної вівці не дали результатів, утім, на сусідній фермі знайшлася корова, яка без проблем почала годувати ягнят.

Тварина нещодавно теж втратила теля, тому до ягнят звикла швидко. Корова не лише годує своїх нових “дітей”, а й наглядає за ними. Наприклад, вона “кличе” ягнят, коли ті відходять занадто далеко.

Джерело: www.seeds.org.ua

Трансформерів та драконів з тракторів створює фермер з Вінниччини

Фермер Олександр Копанов із села Висока Гребля на Вінниччині виготовляє витвори мистецтва зі зламаних запчастин від тракторів. Наразі в селі існує ціла експозиція робіт майстра.

Захопився аграрій таким незвичайним хобі три роки тому. Говорить, що просто складав металолом на переробку, а старе залізяччя лягло таким чином, що за формою нагадало Олександрові Копанову літак. Фермер вирішив зберегти химерну фігурку і зварив металеві деталі. Місцеві дітлахи прозвали першу скульптуру майстра “звіздольотом”.

Час мистецтва для фермера – це холодна пора року або дощі, тобто тоді, коли неможливо працювати на полі чи в господарстві.

На виготовлення однієї фігури майстер витрачає не менше ніж місяць.

Олександр Копанов побудував у селі дитячий майданчик, де й встановив свої металеві скульптури. Тут є крокодили, дракони, роботи, павуки – загалом, близько двадцяти експонатів. Фермер обточив кути і гострі деталі фігур, адже біля них фотографуються або граються діти. Часто на виставку фігур Олександра Копанова приїжджають подивитися люди з найближчих сіл та містечок.

Джерело: www.seeds.org.ua

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео