Ростислав Фук

У Польщі водій в'їхав у групу людей на переході: постраждали шестеро українців

Серед поранених є також і діти

Серед 20 постраждалих унаслідок в’їзду автомобіля у натовп у центрі польського міста Щеціна, що стався 1 березня після обіду, є шестеро громадян України. Про це повідомив воєвода Західнопоморського воєводства Адам Рудавський, передає Укрінформ із посиланням на Gаzeta Wyborcza.

Загалом маємо 20 постраждалих віком від п’яти до 62 років. Серед поранених - шестеро дітей, шестеро потерпілих є громадянами України, - зазначив Рудавський.

За його словами, дві потерпілі, яким 22 і 58 років, перебувають у критичному стані, ще четверо постраждалих у тяжкому стані. Їх доправили у сім лікарень регіону.

До рятувальної операції задіяли 18 груп рятувальників та 70 поліцейських.

Як повідомлялося, 33-річний житель Щеціна на легковому автомобілі Ford 1 березня наїхав на людей, які переходили дорогу по пішохідному переходу, потім - на пішоходів на тротуарі. Він не гальмував, авто рухалося зі швидкістю 30-40 км/год. Водій намагався втекти з місця інциденту, спричинивши ДТП з чотирма автомобілями, де також постраждали люди.

За даними поліції, чоловік свідомо в’їхав у пішоходів. Він не був під впливом алкоголю чи наркотиків, в останні роки лікувався у психіатричній лікарні. За рішенням місцевої прокуратури в 2 березня водія заарештували на три місяці. Йому висунули обвинувачення у спробі вбивства багатьох людей, спричинення дорожньої аварії, втечі з місця ДТП та заподіяння травм.

Читайте також: На Тернопільщині легківка врізалася в трактор

На Тернопільщині перекинулася Mazda: є потерпілі

Фото: Kontakt 24/internauta

Вибір читачів за тиждень

Відео