Орест Сарматський

У пожежі загинули 300 свиней  (Агроновини)

2001 (Copy)

Пожежа сталася на фермі у селі Тинівка Жашківського району. Про це повідомила пресслужба Управління ДСНС України у Черкаській області.

Про це пише agronews.ua.

– За викликом були спрямовані два чергові відділення 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини. На час прибуття в середині ферми рятувальники виявили 300 голів свиней, які задихнулися від їдкого диму. Співробітники ДСНС швидко локалізували пожежу, яка охопила 200 кв.м та зупинили розповсюдження вогню по покрівлі тваринницької ферми. Причина пожежі – коротке замкнення електромережі.

2002 (Copy)
2002 (Copy)

В Україні очікують зниження попиту на соняшникову олію

Продовження карантину в Індії щонайменше до 3 травня зменшить світовий попит на рослинні олії, тому котирування пальмової та соєвої олії відреагували на новину падінням. Про це повідомляють аналітики електронної зернової біржі Grain Trade, пише agronews.ua.

– Найбільше від продовження карантину постраждає попит на пальмову олію, головними споживачами якої є ресторани та готелі, тоді як приватні споживачі віддають перевагу якіснішій соняшниковій, соєвій або ріпаковій олії, – йдеться в повідомленні.

Падіння попиту на пальмову олію прискорить посилення режиму імпорту рафінованої пальмової олії, оскільки Індія намагається відмежувати власних переробників від імпортної сировини.

Міністерство торгівлі Індії зобов’язало імпортерів укладати угоди про попередні закупівлі та демонструвати трирічний досвід імпорту, щоб отримати дозвіл на імпорт від уряду.

Ціни пропозицій української соняшникової олії виросли до $725-730/тонна (FOB), тоді як ціни попиту не перевищують $700/тонна (FOB). Натомість закриття ринку Індії знизить попит, тому ціни продовжать опускатися під тиском сусідніх ринків соєвої та пальмової олії.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео