Тамара Коблик

У річці Збруч на Тернопільщині масово загинула риба (фото, відео)

Наразі спеціалісти відібрали проби води в місцях загибелі риби для проведення лабораторних досліджень

19 липня поблизу селі Вільхівчик Гусятинської селищної ради Чортківського району Тернопільської області у річці Збруч масово загинула риба. Про це повідомили на сторінці Тернопільського рибоохоронного патруля у фейсбуці.

Працівниками Тернопільського рибоохоронного патруля у ході обстеження берегової лінії р.Тайна біля с.Старий Нижбірок, р. Гнила біля с.Личківці та р. Збруч біля с.Вільхівчик та селища Гусятин Чортківського району Тернопільської області на ділянках обстеження виявлено значну кількість загиблої риби, а саме: головень – 47 екз. розміром близько 30 см, судак – 35 екз. розміром близько 30 см, сом – 12 екз. розміром близько 60 см, щука – 29 екз. розміром близько 75 см, плітка – 78 екз. розміром близько 10 см, мальок судака – близько 220 тис. екз. та мальок головеня – близько 170 тис. екз. За результатами обстеження водойми складено відповідний акт. Про факти загибелі водних біоресурсів для встановлення причин їх мору повідомлено Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області. Наразі спеціалісти відібрали проби води в місцях загибелі риби для проведення лабораторних досліджень, - йдеться у повідомленні.

За даним фактом розпочали кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 242 Кримінального кодексу України - порушення правил охорони вод. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Нагадаємо, наприкінці червня цього року на Гусятинщині,  14-річний юнак помер від лептоспірозу саме після розчищення річища місцевої річки.

Фото та відео зі сторінки Тернопільського рибоохоронного патруля у фейсбуці та Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео