Ростислав Фук

У росії в концертному залі сталася стрілянина й пожежа: десятки загиблих і травмованих (відео)

Інцидент стався 22 березня перед концертом групи «Пікнік»

У Красногорську Московської області в концертному залі «Крокус Сіті Хол» перед концертом гурту «Пікнік» сталася стрілянина. Є загиблі та поранені. У будівлі пожежа, завалився дах, пише Суспільне.

За даними видання «Медуза», загинуло від 10 до 40 людей, ще десятки поранені. При цьому телеграм-канал «112» стверджує, що 40 людей загинули і понад 100 поранено внаслідок стрілянини в «Крокус Сіті Холі». Офіційно кількість загиблих та поранених спочатку не називали. Пізніше фсб повідомила, що 40 людей загинули і понад 100 отримали поранення.

Сьогодні ввечері перед початком заходу в концертному залі в місті Красногорськ невідомі чоловіки в камуфляжному одязі увірвалися в будівлю і почали стрілянину. Кількість постраждалих уточнюється, у будівлі розважального центру почалася пожежа, триває евакуація громадян", — заявили у генпрокуратурі рф.

Там додали, що на місці події координує діяльність спеціальних служб і правоохоронних органів прокурор Московської області Сергій Забатурин.

За попередніми даними, група невідомих від двох до п'яти осіб у тактичному обмундируванні, озброєна автоматичною зброєю, відкрила стрілянину по охоронцях на вході в концертний зал. Потім вони почали стріляти по глядачах у фойє, - сказали агентству «Інтерфакс» в оперативних службах.

Після цього стався вибух і почалася пожежа.

Пожежники вивели близько 100 людей із підвалу в «Крокус Сіті Холі», повідомили в МНС.

Проводяться роботи з порятунку людей із даху будівлі за допомогою підйомних механізмів, — додали у відомстві.

Частину людей евакуювали прямо з даху «Крокус Сіті Холу», охопленого вогнем, повідомляє Mash із посиланням на очевидців.

Кореспондент «РИА Новости» опинився на місці події. Він розповів, що у партер «Крокус Сіті Холу» увірвалися люди в камуфляжі, як мінімум троє, відкрили стрілянину з автоматичної зброї. За його словами, нападники кинули гранату або запальну шашку, унаслідок чого почалася пожежа. Люди, які перебували в залі, додав він, лягли на підлогу, щоб врятуватися від стрілянини, лежали хвилин 15-20, після чого стали вибиратися поповзом. Багатьом вдалося вибратися, повідомив кореспондент.

Телеграм-канал «База» оприлюднив відео, зняте, як стверджується, очевидцями нападу.

Телегам-канал Mash опублікував відео, на якому, як стверджується, показано перші секунди атаки на відвідувачів «Крокус Сіті Холу».

Будівлю «Крокуса» підпалили, дим піднімається на багато метрів. Повідомлялося, що пожежники не могли одразу розпочати гасіння й очікували на прибуття спецпризначенців. Ті, хто вижив, тим часом сховалися на мінус 1 поверсі.

За даними телеграм-каналу Baza, у будівлі «Крокус Сіті Холу», охопленій вогнем, могли перебувати до 100 осіб. Частина могла сховатися на мінус першому поверсі, частина відрізана вогнем на четвертому поверсі.

У будівлі концертного залу зруйновано дах, повідомляють очевидці.

У цей самий час, як повідомляють місцеві ЗМІ, на росії перестав працювати телеграм, ускладенене завантаженя фото і відео.

Станом на вечір у Москві в різних місцях закривають торгові центри.

Мер москви Сергій Собянін повідомив, що скасував цими вихідними в Москві всі спортивні, культурні та інші масові заходи.

В Головному управлінні розвідки Міноборони України кажуть, що нинішній теракт у Підмосков'ї є свідомою провокацією режиму Путіна, про яку попереджала міжнародна спільнота. Про це представник ГУР МОУ Андрій Юсов сказав у коментарі «Українській правді».

Фото Reuters

Вибір читачів за тиждень

Відео