У селі на Теребовлянщині частково відновили водопостачання

IMG-7ff284e5f76f0dee26d35fa3e0b4d35f-V-768x1024

На завершення 2018 року Теребовлянською міською радою втілено проект «Капітальний ремонт підземного водозабору для водопостачання об’єктів соціальної сфери села Ласківці, Теребовлянського району, Тернопільської області».

Цей водозабір збудували ще у 80-тих роках минулого століття. Близько 20 років він не функціонував, але після утворення Теребовлянської громади став одним із пріоритетних об’єктів, які планували відновленню.

Капітальний ремонт водозабору було включено міською радою до Плану соціально-економічного розвитку, розроблено відповідний проект та вже на сьогоднішній день вдалося відновити водопостачання центральної частини села Ласківці. Водозабір забезпечує водою місцевий дитячий садок, школу, Центр культури і дозвілля, а також – Ласковецьку пожежну команду. У перспективі – підключення населення (приватних домогосподарств).

В рамках проекту виконано капремонт свердловини із заміною насосів, замінено водонапірну вежу та близько 300 метрів водопровідної системи. Через несприятливі погодні умови відтерміновано влаштування огорожі та благоустрій території.

Загальна вартість проекту – 1 млн 490 тис. грн (субвенційні кошти з держбюджету). Вартість проектно-кошторисної документації та експертизи – 57 тис. 911 грн (кошти місцевого бюджету ОТГ), пише сайт громади.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео