Ростислав Фук

У школах планують запустити оновлений «пілот» про захист України

«Пілот» проєкту оновленої дисципліни планують запустити з вересня

В Україні  розпочали роботу над оновленням дисципліни «Захист України», повідомляє Міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Більше практики, актуальних знань та життєво необхідних умінь. І діти, і вчителі дають відгуки, що програма має бути актуалізована, а предмет – корисним та цікавим, – каже він.

Дисципліна включатиме якісну домедичну допомогу, мінну безпеку, керування дронами і орієнтування на місцевості — те, на що сьогодні є запит від учнів та учениць.

«Пілот» проєкту оновленої дисципліни планують запустити з вересня. Реалізовуватимуть його  школах різних областей. На основі відгуків учителів і учнів, що братимуть участь у пілоті, програма дисципліни буде фіналізована.

Аби пілот відбувся успішно, проведемо навчання для вчителів. Для цього залучаємо до співпраці міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих. Зокрема тих спеціалістів, які готові навчати вчителів роботи із симуляторами FPV дронів, мають спеціалізацію в топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму, – каже Оксен Лісовий.

Про перебіг проєкту інформуватимуть додатково.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео