У спеку небезпека алкоголю на організм тернополян посилюється

1

Інколи у спеку, аби охолодити організм, деякі жителі Тернопільщини вживають слабоалкогольні напої. Проте багато з людей не знає, як вони можуть зашкодити в теплу пору року.

Про шкідливу дію таких напоїв на організм людини на своїй сторінці Facebook написала Уляна Супрун.

Глава МОЗ України зробила публікацію на прохання однієї з користувачок соціальної мережі, де зазначила, що спека у поєднані з алкоголем збільшують негативну дію на організм.

2
2

Перше, це зневоднення, адже алкоголь посилює виділення води у спеку, змушуючи нирки виводити її, а не затримувати. Саме тому з пивом чи сидром організм виділяє більше води, ніж споживає.

Крім того відчуття спеки нікуди не зникає, а лише посилюється. Все тому, що мозок починає гірше оцінювати внутрішню температуру тіла, судини розширюються, здається, що алкоголь зігріває. При цьому знижується тиск та спостерігається виникнення втоми і слабкості.

Зниження тиску може бути небезпечним для людей із серцево-судинними захворюваннями, яким у спеку заборонено вживати спиртні напої. Та навіть якщо у вас немає таких проблем, будьте обережні, тому що із серця виводяться такі важливі елементи, як калій та натрій. Саме тому, йому важко працювати.

Краще не поєднуйте алкоголь та активний відпочинок, адже у такий момент йде надлишкове навантаження на серце, зростає шанс втратити рівновагу, оскільки, алкоголь погіршує відчуття балансу.

Окрім того варто запам’ятати, що ні в якому разі не варто купатися, якщо ви вживали алкоголь, це може мати негативні наслідки для вашого життя та здоров’я.

У спекотну погоду Уляна Супрун радить пити лимонад, узвар, морс або теплий чай.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео