У спринті на чемпіонаті світу Дмитро Підручний через промах та падіння втратив «срібло»

5_main

Третій день чемпіонату світу з біатлону відзначився лише однією гонкою - чоловічим спринтом. Серед українців на трасу під 25-м номером вийшов і тернополянин Дмитро Підручний.

«Лежку» спортсмен закрив чисто, вийшовши на трасу другим +1,3 с. «Стійку» відпрацював з однією хибою. На виході зі стрільбища тернополянин ще й упав.

На фініші Дмитро Підручний опинився лише на десятій сходинці.

- Не все, що міг, зробив. Поспішив буквально долю секунди, через що втратив медаль. Щодо падіння - я навіть сам не зрозумів, як так сталося, треба буде глянути на відеоповторі... Я не скажу, що був психологічний тиск. Можливо, саме не у своєму ритмі йшов, тому й припустився хиби. Старався тримати запас сил, однак... Радий, що приїхали мої рідні. Це велика підтримка. Дуже тішать крики вболівальників, які чути по трасі. Особливо, коли кричать: «Діма, Діма!», - прокоментував свій результат чинний чемпіон світу. 

Завтра, 16 лютого, відбудуться два пасьюти. Олена Підгрушна на дисципліну кваліфікувалася, посівши четверту сходинку у спринтерській гонці.

Нагадаю, перша гонка чемпіонату світу - класична змішана естафета - через штрафне коло Підручного завершилася п'ятою позицією. Також Дмитро Підручний вперше в історії українського біатлону збільшив квоту збірної на чемпіонаті світу до п'яти спортсменів. Олена Підгрушна, ймовірно, завершить кар'єру до Олімпійських ігор 2022. Попри це біатлоністка підтримала створення профільного Міністерства спорту. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео