У спринті на чемпіонаті світу Олена Підгрушна виборола квіти, ставши найкращою з українок

Bia_19.12.2019_02

Другий «чемпіонний» день відзначився жіночою спринтерською гонкою. З-поміж українок на трасу вийшла тернополянка, капітан жіночої збірної Олена Підгрушна.

Біатлоністка стартувала під 79-м номером.

«Лежку» Підгрушна закрила з одним промахом. «Стійку» відпрацювала чисто.

На фініші Олена Підгрушна опинилася на четвертій сходинці.

- Я чітко знаю, де і як був мій промах. Звісно ж, хотілося краще. Я згадувала вчорашню гонку, як їхали Настя Меркушина, Діма Підручний, старалася ризикувати, однак... Дуже важко їхати на висоті, це видно за кількістю промахів, адже їх сьогодні в біатлоністів багато. Під час гонки був і шквальний вітер, що заважало працювати чисто, - прокоментувала гонку Олена Підгрушна. 

До слова, четверта сходинка уже кваліфікувала тернопільську чемпіонку до гонки переслідування, яка відбудеться 16-го лютого.

Нагадаю, перша гонка чемпіонату світу - класична змішана естафета - через штрафне коло Підручного завершилася п'ятою позицією. Також Дмитро Підручний вперше в історії українського біатлону збільшив квоту збірної на чемпіонаті світу до п'яти спортсменів. Олена Підгрушна, ймовірно, завершить кар'єру до Олімпійських ігор 2022. Попри це біатлоністка підтримала створення профільного Міністерства спорту. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео