Віра Олександрович

У Тернопільській обласній раді знайшли корупціонера і оштрафували

облрада

Посадовця Тернопільської обласної ради оштрафували за корупційне правопорушення. Тепер він заплатить у державну казну 850 грн.

Про це сьогодні, 16 січня, повідомили у пресслужбі обласної прокуратури. Виявляється, йдеться про правопорушення, покарання за яке передбачили у ч.1 ст.172-6 КУпАП. Тобто посадовець несвоєчасно подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. За це на нього, відповідно, наклали штраф в розмірі 850 грн.

- Працівники Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції, за погодження зі співробітниками Тернопільської обласної прокуратури, склали та направили до суду протокол про вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, - кажуть у прокуратурі. – Йдеться про посадову особу одного з відділів Тернопільської обласної ради, який несвоєчасно без поважних причин подав е-декларацію за 2019 рік.

До речі, в обласному управлінні СБУ – набагато серйозніші корупційні справи. На цьому лише торік «погоріли» 14 посадовців.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео