Віра Олександрович

У Тернополі чоловіки розбиратимуть жінок на «мікроелементи» (фото, відео)

Малінович2

Семеро без перебільшення найкращих тернопільських акторів планують перетворити вечори місцевих театралів на феєричну історію за п’єсою сучасного польського драматурга Анжея Сарамоновича.

Комедія «Тестостерон, або Гормон кохання» 18+ у перекладі Олександра Ірванця – це непереможний чоловічий гумор, що знайде вихід із будь-якої ситуації. Так, ця постановка вже із часу появи афіш спричинила скандал у місті, але у театрі стверджують, що на провокацію пішли умисно, проте вистава є дуже глибокою і талановитою.

[embed]https://youtu.be/bNPNP0AmYgA[/embed]

Окрім того, ця постановка має бути економічно вигідною, адже у театрі очікуються аншлаги. Так, на перший день прем’єрного показу вільних квиточків у касі вже немає, каже директор і художній керівник Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Тараса Шевченка Борис Репка.

[embed]https://youtu.be/5T0AWZ09UA0[/embed]

Уявіть – тернополяни першими в Україні побачать твір, який уже набув популярність у Європі! Усіх секретів напередодні прем’єри у театрі не розкривали, звісно ж. Однак натякнули: у постановці - майже детективна інтрига, що розкриває цікаві сторони стосунків між чоловіками і жінками. Причому робить це у доволі незвичний спосіб.

[embed]https://youtu.be/hyvscWiorbQ[/embed]

- Вперше в Україні ми здійснюємо цю постановку саме в Тернополі, - розповідає режисер-постановник — заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Жила. – Драматургія – високого ґатунку, добра драматургія. І хочу ще зауважити, що через наші особисті контакти музичне оформлення до вистави нам представив гурт «Друга ріка», особисто Валерій Харчишин. Ми із ними домовилися, і вони нам дозволили використовувати їхню музику, бо персонажі співатимуть саме їхні твори.

Жила_емоції
Жила_емоції

Чималої популярності п’єса набула саме у Польщі, кажуть у театрі. Втім, вона має знайти шлях і до сердець українців, адже піднімає загально важливі теми: любов, зрада, секс, гроші.

[embed]https://youtu.be/PY271ENQZ0Q[/embed]

Чи може бути вдалим весілля без нареченої? Звичайно! Достатньо сімох чоловіків, які розберуть жінок на «мікроелементи». Врешті на сцені змішають всі емоції в один коктейль. І він «вибухне», каже заслужений артист України Андрій Малінович.

[embed]https://youtu.be/jHDVjJSFKIQ[/embed]

- Власне, тут не варто навіть ставити питання: цікаво чи нецікаво нам, важко чи неважко грати, - вважає він. – Нам в кайф це все діло! Ми можемо сидіти по ночах. У свій вихідний ми проводимо по дві репетиції. Бо це цікаво! Тому запрошуємо до нас на виставу. Під час вистави ми будемо шукати відповідь на запитання: «Чи правда, що чоловік і жінка – половинки одного яблука?». Ми спробуємо це «розкусити» протягом 2 із половиною годин, поки триватиме постановка.

[embed]https://youtu.be/kQ9l3ay8otI[/embed]

Отже, актори стверджують, що такого ще не грали, а режисер заявляє, що не перший рік про таку постановку мріяв… Словом, на тернопільських театралів чекає чистий мистецький експеримент! Але ж - як відреагують на нього глядачі? Про це незабаром «скажуть» їхні ноги і гаманці. Тернополян чекатимуть на прем’єрі «Тестостерону» уже 19, 22, 23 і 26 листопада. Початок вистав традиційно – о 19 годині. Квитки ще можна придбати у касі обласного драматичного театру імені Тараса Шевченка.

testo
testo

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео