Ростислав Фук

У Тернополі чотирьох правоохоронців судитимуть за катування підозрюваного

За даними слідства, щоб змусити чоловіка зізнатись у збуті наркотиків, поліцейські нанесли йому щонайменше 19 ударів у різні частини тіла

Тернопільські прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо начальника відділу та трьох оперативних працівників Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції, обвинувачених у незаконному проникненні у житло та катуванні тернополянина. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року прокурори оголосили підозру у вищезазначених злочинах трьом правоохоронцям.  За результатами здобутих доказів 3 березня повідомлено про підозру ще й начальника відділу вказаного Управління.

До речі, один з підозрюваних вже є фігурантом у інших кримінальних провадженнях за фактами катування та організації нарколабораторії.

За даними слідства, працівники УСР у жовтні 2022 року незаконно проникли до квартири тернополянина. Щоб змусити господаря помешкання зізнатись у збуті наркотиків, вони побили його, нанісши щонайменше 19 ударів у різні частини тіла й одягнули при цьому йому на голову поліетиленовий пакет, а на руки - кайданки.

Підозрюваним інкримінують частину 2 статті 127, частину 2 статті 28 та частину 2 статті 162 Кримінального кодексу України. Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, що здійснювали слідчі Державного бюро розслідувань, розташованого у Львові.

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео