Олеся Поліщук

У Тернополі діятиме Інститут Конфуція

shenjan_3

Про створення у Тернополі Інституту Конфуція домовились керівники Тернопільського національного педагогічного університету та Шеньянського педагогічного університету (Китай).

Діятиме він на базі ТНПУ ім.Володимира Гнатюка.

– ТНПУ активно розвиває китайський вектор своєї міжнародної діяльності, – повідомили у пресслужбі українського вишу. – Потужним стимулом цього стала участь ректора університету Богдана Буяка (2019 р.) у семінарах, які проходили на базі Шеньянського університету. Між двома університетами було укладено договір про співпрацю та намір створити Інститут Конфуція.

Днями відбулося засідання робочої групи з підготовки організації створення Інституту Конфуція на базі ТНПУ.

Участь у зустрічі взяли ректор Шеньянського педагогічного університету Хао Деюн та ректор Тернопільського національного педагогічного університету Богдан Буяк.

– За підсумками засідання робочої групи погоджено створення спільно з Шеньянським педагогічним університетом Інституту Конфуція на базі нашого університету, – розповіли у ТНПУ.

Інститут Конфуція – система науково-навчальних закладів для популяризації китайської мови, культури та мистецтва. В цілому світі на 2019 року працюють 530 відділень Інституту Конфуція.

Фото ТНПУ

Вибір читачів за тиждень

Відео