Віра Олександрович

У Тернополі для водіїв підготували сюрприз – схему руху транспорту змінять упродовж місяця

zluki

Проблема заторів у Тернополі стає все гострішою. Тож над її вирішенням розмірковували і експерти, і міські чиновники. Необхідні роботи у різних мікрорайонах міста планують розпочати уже найближчим часом.

Зокрема, на засіданні виконавчого комітету сьогодні, 22 липня, дали добро на черговий крок, що повинен сприяти вирішенню негараздів, що заважають водіям. Відтак схема організації дорожнього руху у деяких місцинах Тернополя незабаром зазнає змін.

– Ми ретельно і постійно моніторимо місця, де є найбільше скупчення транспорту, – каже міський голова Сергій Надал. – Вихід шукаємо разом із проектантами, патрульною поліцією і навіть небайдужими тернополянами. Дуже сподіваюся, що запропоновані зміни збільшать пропускну здатність наших доріг і зменшать затори.

Зокрема, під час засідання виконкому внесли зміни до титульного списку капітального ремонту і реконструкції об’єктів шляхово-мостового господарства Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) на 2020 рік. Відповідно, схеми організації дорожнього руху оновлять на найбільших перехрестях, а також подекуди збільшать кількість смуг для руху транспорту. Паралельно майстри облаштують дорожню розмітку.

– Так, значну проблему нині створює будівництво Гаївського моста. Адже через це транспорт мусить їхати через центр міста, – визнає мер. – Окрім того, центральні вулиці Тернополя не розраховані на таку кількість транспорту. Нагадаю, нині у місті зареєстровані понад 70 тисяч одиниць автотранспорту на 220 тисяч населення. Зрозуміло, що, коли місто будували, то на такий потік ніхто не розраховував. Проблему загострює також розміщення автовокзалу та Центрального ринку майже у центрі міста. Туди прямує чимало різного транспорту: від вантажівок до автобусів. 

Він нагадав, що схему організації руху у місті вже змінили у кількох місцях. Наприклад, на вул. Шептицького і 15 Квітня. Але цього – замало. Через це затвердили низку змін, узгоджену із проектантами. Причому роботи розпочнуться вже найближчим часом. Завершити їх усі планують до кінця липня.

– Ми вже отримали у цьому питання підтримку патрульної поліції, – уточнює Сергій Надал. – Так, ми не встигнемо все зробити за 1 день, але все має відбутися поступово, протягом місяця. 

Отже, у місті запланували такі роботи:

- влаштування транспортної розв’язки в одному рівні кільцевого типу на вул. Митрополита Шептицького-вул. Оболоня-вул. Білогірська; - влаштування тимчасової (експериментальної) організації дорожнього руху на вул. Оболоня і вул. Митрополита Шептицького; - оновлення схеми дорожнього руху, його проведуть за такими адресами: *перехрестя вулиць 15 Квітня-В. Стуса-Київська; *перехрестя вулиць 15 Квітня-Братів Бойчуків; *перехрестя вулиць М. Карпенка-В. Винниченка-С. Будного; *перехрестя вулиць Р. Купчинського-Академіка Корольова і дороги на с. Байківці; *перехрестя вулиці 15 Квітня і бульвару Куліша (із влаштуванням світлофорного об'єкта); *перехрестя - проспект С. Бандери-вул. Є. Коновальця-вул. Слівенська; *оновлення на вул. Білецькій: ділянка від вул. С. Наливайка до житлового будинку за адресою вул. Білецька, 36а.

– Ми максимально розповсюдимо цю інформацію, щоб попередити водіїв заздалегідь, – наголошує він. – До того ж, будуть облаштовані нові дорожні знаки, що інформуватимуть про зміну схеми руху. 

Принагідно міський голова попросив водіїв стежити за змінами і звикати до нових знаків. Усі ці роботи у місті роблять саме для вирішення проблем автомобілістів.

Фото з сайту міської ради 

Вибір читачів за тиждень

Відео