Віра Олександрович

У Тернополі львівський сценарій не пройшов: звернення, яке запропонували активісти, отримало 39 «за» (фото, відео)

голосування

Звернення «Про амністію у 2016 році і вжиття невідкладних заходів по захисту національних інтересів держави і соціальних прав громадян» у Тернопільській обласній раді ухвалили 39 голосами «за».

Обійшлося сьогодні, 5 липня, без відвертого протистояння і дискусій. Тобто сценарій, що спостерігався у Львові при прийнятті такого ж рішення, активістам використовувати не довелося. Втім, частину тернопільських депутатів поведінка молодиків у камуфляжі таки обурила.

Активісти2
Активісти2

Активісти
Активісти

[embed]https://youtu.be/qgDmV56-gqQ[/embed]

Нагадаю, позачергове засідання сесії обласної ради почалося із пікетів (читайте ТУТ і ТУТ прим.). Через це поліцейські суттєво посилили контроль у будівлі «білого дому». Активісти вимагали, аби депутати ухвалили звернення до Президента, Кабінету Міністрів і Верховної Ради про негайне підписання Закону «Про амністію у 2016 році». Раніше такі ж документи ухвалювали у Франківській і Львівській обласних радах.

[embed]https://youtu.be/z8VLhq81eXQ[/embed]

Окрім того, у тексті заяви, яку вручили представникам органів державної влади, прописали певні вимоги. Вони стосувалися захисту національних інтересів держави і соціальних прав громадян. А для цього, на думку протестувальників, треба: націоналізувати російський капітал в Україні, припинити зростання тарифів на комунальні послуги і продовжити мораторій на продаж землі (повний текст – на фото).

Заява1
Заява1

Заява2
Заява2

[embed]https://youtu.be/Hth-9NgAaeQ[/embed]

До речі, перший заступник голови облради Василь Деревляний зауважив, що текст, зачитаний у залі, дещо відрізнявся від того, за який голосували депутати. Адже рядок про імпічмент Президенту із остаточного варіанту щезнув. Але очікуваний «конфлікт» тихенько зам’яли. Депутати врешті ухвалили запропоноване їм рішення більшістю голосів, причому - без дискусій. Активісти залишили залу. Пікет під стінами «білого дому» відразу припинився.

Звернення
Звернення

Заява_зачитують
Заява_зачитують

Сесія триває. Про решту рішень – читайте на «Терені» згодом.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео