Тамара Коблик

У Тернополі можуть запрацювати ліфти: які умови

Жителі багатьох квартирних будинків можуть прийняти рішення про ввімкнення ліфта у своєму будинку

Після кількох ракетних атак по об’єктах енергетичної інфраструктури в Україні та дестабілізації електромережі в Тернополі запровадили стабілізаційні графіки вимкнення світла. Одночасно з ними в обласному центрі вимкнули і ліфти. Тернополяни незадоволені подібним станом речей, тож міська влада вирішила піти назустріч у розв'язанні цього питання.

Як написав у своєму телеграм-каналі мер Тернополя Сергій Надал, головною проблемою залишається нестабільність графіків вимкнення світла та небезпека поломки дорогого обладнання.

Гостре питання - роботи ліфтів. Зрозуміло, що через перепади напруги можна згоріти обладнання, - написав він. - Будь ласка, врахуйте всі ризики, дотримуйтеся правил користування ліфтом під час тривоги і зважайте, що ремонт обладнання є дороговартісним.

Щоправда, Тернопільська міська рада готова співфінансувати придбання генератора для роботи ліфта. Голова правління ОСББ має надіслати запит в управління ЖКГ.

Але потрібно пам'ятати і про небезпеку за умов аварійних вимкнень електроенергії. Там можуть опинитися діти, літні люди, а мобільний зв'язок є нестабільним.

Я розумію, що є інший конфлікт і вони потребують індивідуального рішення. Казав це на зборах голів правлінь ОСББ і повторюю знову: жителі багатьох квартирних будинків можуть прийняти рішення про ввімкнення ліфта у своєму будинку, - написав Сергій Надал.

Нагадаємо, оприлюднили новий графік вимкнення світла на тиждень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео