Ростислав Фук

У Тернополі обрали проєкт реконструкції «Старого парку»

У міськраді кажуть, реалізовуватимуть проєкт після перемоги України

Днями у Тернополі завершила роботу конкурсна комісія з вибору кращої концепції реконструкції «Старого парку». Про це повідомляють на сайті Тернопільської ради.

До участі в конкурсі долучилися не лише місцеві архітектори та проєктанти, а також фахівці з Дніпра, Маріуполя, Львова, Хмельницького та інших українських міст.

Після отримання шістьох доопрацьованих проєктів із врахуванням усіх пропозицій членів конкурсної комісії, 11 серпня на завершальному засіданні комісії обрали переможця конкурсу. Ним став проєкт організації «Ulun architects» (автор Вадим Милостюк) з міста Дніпро.

Відповідно до його концепції, в оновленому парку передбачені: місця для вшанування українських Героїв, локації для відпочинку молоді з урахуванням фудкорту, пішохідні алеї, велодоріжки, спортивні та дитячі майданчики, а також територія для проведення різноманітних культурних та  мистецьких подій.

У міськраді кажуть, в автора концепції замовлять проєктно-кошторисну документацію, а реалізовуватимуть проєкт уже після перемоги України.

Нижче наведені візуалізації роботи проєкту-переможця:

Нагадаємо, 27 червня «Старому парку» в Тернополі демонтували військову техніку.

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео