Віра Олександрович

Майже 2,5 тисячі переселенців залишилися у Тернополі на тривалий період

Правила реєстрації внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у Тернопільській громаді оприлюднили у міській раді

У дописі на сайті мерії, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Постановою Кабінету Міністрів (КМУ) від 13.03.2022 р. №269 «Про внесення змін до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи» розширили можливості для евакуйованих громадян України отримати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (ВПО). Люди, які змінюють місце проживання у зв’язку з воєнними діями, є ВПО. Це стосується людей, які після введення воєнного стану 24.02.2022 р. перемістилися з регіонів, де тривають активні бойові дії. Перелік таких регіонів визначає КМУ. Сьогодні цей перелік визначений постановою від 06.03.2022 р. №204 «Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в межах Програми «єПідтримка»…».

До таких регіонів зараз належать: Київ, а також - Волинська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська і Чернігівська області.

Станом на 16.03.2022 року Тернопільська міська територіальна громада (МТГ) прийняла 10 745 осіб, - каже міський голова Тернополя Сергій Надал. – Так, 8 388 людей отримали прихисток на кілька днів, а 2 357 – залишилися у Тернополі на триваліший період.

Принагідно він попросив усіх переселенців реєструватися офіційно. Зробити це можна у Гуманітарному штабі, розташованому на 2-му поверсі залізничного вокзалу Тернополя. Контактні телефони: (098) 174-77-41, (067) 844-22-78.

Насамперед це потрібно самим переселенцям, - додає мер. – Вони зможуть згодом, за потреби, підтвердити своє місце перебування тощо. Окрім того, нам буде легше передбачати ситуацію і швидко вирішувати проблеми ВПО.

У міській раді наголосили: до управління соціальної політики (м. Тернопіль, вул. Лисенка, 8 – прим.) для отримання довідки повнолітня або неповнолітня ВПО може звернутися особисто, а малолітня дитина, недієздатна особа або особа, дієздатність якої обмежена, - через законного представника.

Під час подання заяви про взяття на облік заявник має пред’явити документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або документ, що посвідчує особу і підтверджує її спеціальний статус, або свідоцтво про народження дитини, реєстраційний номер облікової картки платника податку та інформацію про реєстрацію місця проживання на території адміністративно-територіальної одиниці, - перелічують у міській раді.

Довідка. Номери телефонів «гарячої» лінії Тернопільського міського управління соціальної політики: (067) 398-45-37, (067) 354-71-09.     

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео