Віра Олександрович

У Тернополі перевіряють лише вантажівки, авто з інших областей і машини на іноземній реєстрації

Штаб44

Спеціальні карантинні пости створили у Тернополі та на великих шляхах області. Загалом їх – 14, але на в’їздах/виїздах до обласного центру діють лише 4. У більшій кількості не було потреби.

Про це під час засідання оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 6 квітня, розповів начальник обласного управління патрульної поліції Богдан Шевчук (також читайте ТУТ і ТУТ – прим.). Він не перебував у Ситуаційному центрі, а був на відеозв’язку.

Поліція
Поліція

Нагадаємо, контрольно-пропускні пости (КПП) на всіх трасах, що ведуть у Тернопіль, планували відкрити ще у кінці березня. Однак перших 2 пункти запрацювали лише 3 квітня. Мета цих заходів – запобігти занесенню і поширенню на територію міста гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом.

– Лише за вихідні патрульні перевірили 3790 транспортних засобів, – звітує Богдан Шевчук. – Серед них – 1 344 іногородніх і 214 іноземців. Підвищення температури виявили у 3-х водіїв, зокрема і місцевих. Тернополянину відразу порадили звернутися до сімейного лікаря. Інформацію про іногороднього водія, згідно із прийнятим алгоритмом дій, передали на гарячу лінію.

У Тернополі постами перекрили в’їзд із Чернівецької траси, з боку Кременця і Хмельницького, а також – на вулиці Бережанській, біля Сервісного центру МВС. Однак чергові, які перебувають там постійно, перевіряють не усі авто, наголосили правоохоронці.

– Насамперед зупиняють іногородніх і автомобілі на іноземній реєстрації, – стверджує пан Шевчук. – Окрім того, патрульні ретельно контролюють усі вантажівки. Решту транспорту перевіряють вибірково. Вказівок щодо посилення контролю наразі у нас не було. Наразі ми очікуємо на рекомендації щодо складання адмінматеріалів.

На постах разом із поліцейськими і патрульними повинні чергувати медики і рятувальники. За необхідності до них зможуть приєднатися і представники Національної гвардії.

– На Львівській трасі ми не ставили пост, тому що у Зборові на М-09 стоїть КПП Національної поліції, – пояснює Богдан Шевчук. – Там встановили шлагбаум і разом із медиками перевіряють усіх без винятку. Адже в обласному штабі вирішили у такий спосіб «закрити» всі межі області. Ті 10 КПП обслуговують співробітники Головного управління Національної поліції. Саме вони перекрили всі дороги міжнародного і національного значення.   

Кермувальників попереджають про карантинні заходи, введені в Україні, з'ясовують маршрут і мету їхньої поїздки, проводять скринінг температури. Якщо у водія чи в когось із пасажирів температура тіла перевищує 37 градусів, то такій особі рекомендують звернутися до сімейного лікаря. У випадку ж, якщо температура понад 38, тоді треба викликати бригаду екстреної медичної допомоги. Графік роботи КПП в денну пору доби – із 07:00 до 19:00. У нічний час профілактичні і протиепідемічні заходи здійснюють звичайні автопатрулі. Про права працівників КПП можна дізнатися ТУТ.

Принагідно міський голова Сергій Надал наголосив на особливому контролі за різними приватними авто, які привозять у місто овочі та різні продукти, не маючи дозволів на торгівлю. Мовляв, уже в кількох мікрорайонах міста були скарги на те, що просто у дворах продають продукцію сумнівної якості.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео