Ростислав Фук

У Тернополі погасили марку з нагоди ювілею Володимира Лучаковського (фото)

Під час заходу також відбулася презентація артбуку, присвяченого бургомістру Тернополя

З нагоди 185 річниці від дня народження громадського діяча, письменника, бургомістра Тернополя Володимира Лучаковського у бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля» відбулося спецпогашення марки та презентація артбуку. Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

В урочистому спецпогашенні марок спеціальним поштовим штемпелем «Файне місто Тернопіль» взяли участь міський голова Сергій Надал, секретар міської ради Ігор Гірчак та представники тернопільської дирекції АТ «Укрпошта».

Володимир Лучаковський – перший етнічний українець, який став бургомістром Тернополя. Був справжнім господарником, зробив дуже багато для міста, доклався до електрифікації, влаштування водогону та каналізації у місті. Чимало зусиль доклав, щоб Тернопіль з простого провінційного містечка став центром культури і науки і Галичини, і Австро-Угорщини, –  йдеться в повідомленні. –  Володимир Лучаковський сьогодні є прикладом того, як ми повинні працювати. На його честь у Тернополі названо одну з вулиць та присвоюємо премію успішним тернополянам.

Під час заходу також відбулася презентація артбуку, присвяченого Володимиру Лучаковському. Створили артбук у вигляді саквояжа, портфелю, у якому свого часу видатний українець носив усі свої документи. Сторінки артбуку розповідають про життєвий шлях та здобутки видатного українця.

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео