У Тернополі показали мереживо душевних вишиванок (фоторепортаж)

Вчора у Тернопільській бібліотеці №3 Наталя Грицишин, майстер вишивки, приїхала з Теребовлі щоб показати свої творчі доробки.

Її роботи побували вже на багатьох виставках, а також є у приватних колекціях за кордоном. Розпочинала вона свою творчість разом із мамою ще змалечку.

7
7

«Вишивкою я займаюся від 6 років, відколи себе пам’ятаю. Моя мама вишивала і я дуже часто підглядала за тим, що вона робить, так і навчилася. Сьогодні тут представлена невелика кількість моїх робіт, в основному це вишивка, якою я дуже захоплююсь. Протягом трьох років я вивчаю традиційні техніки вишивання, дякуючи моєму вчителю. Творю прикраси, вишиваю картини, ікони, вишиваю також на одязі та мотаю ляльки, в мене дуже велике різномаїття робіт», - розповідає Наталя Грицишин.

6
6

Наталя розповідає, що своє наступне творіння вона вибирає інтуїтивно або ж до чого лежить душа. Також ділиться  переживаннями щодо свого основного етапу у вишивці – це кольори, вони для неї дуже важливі і вона їх може обирати навіть цілий місяць і тільки тоді приступати до роботи.

На виставку також прийшла вчителька Наталі, яка навчає її традиційних технік вишивання.

5
5

«Коли Наталя вперше прийшла до мене, вона дуже сильно здивувала своєю жагою до навчання. Вона так швидко всьому навчалася, що запланований мною урок на одну годину для неї завершувався вже на десятій хвилині. Я думала, що ж я буду робити з тою дівчиною, якщо вона все вміє. В неї велике різномаїття робіт, людина хапається за все цікаве, все хоче знати, вміти і головне - їй вдається. Я вдячна долі, що звела мене з нею», - розповіла Вікторія Кривоніс.

До слова, зараз Наталя Грицишин проходить акредитація на майстра народної творчості від Тернопільського обласного центру народної творчості.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«188475,188474,188473,188472»]

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео