У Тернополі поменшає банків: Платинум Банк віднесли до категорії неплатоспроможних

банк_пл

Правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАТ «Платинум Банк» до категорії банків з негативним капіталом. Вкладникам пропонують повернути кошти у повному обсязі.

На сайті інтернет-представництва НБУ зазначають, що станом на 01 січня 2017 року банк не досяг позитивного значення капіталу. Відтак, відповідно до вимог статті 76 Закону України «Про банки і банківську діяльність» 10 січня 2017 року Правління Національного банку України прийняло рішення № 14-рш/БТ «Про віднесення ПАТ «Платинум Банк» до категорії неплатоспроможних».

У Нацбанку зазначають, що 97% (197 тисяч осіб) усіх вкладників Платинум Банку отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізосіб суму 200 тис. грн:

- Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів в обсязі близько 4,8 млрд. грн, - йдеться у повідомленні.

У Тернополі налічується 11 відділень та пунктів продажу Platinum Bank.

Нагадаємо: згідно з даними НБУ, за 9 місяців 2016 року банк зафіксував збиток в розмірі 333 млн грн. Його процентні витрати перевищили процентні доходи на 287 млн грн.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео