У Тернополі презентували книжку про химерних лицарів Сірого ордену

Що було б, якби держава Хмельницького вистояла? Якою була б історія, коли розвивалась не за сценарієм звичного нам світу, а того, де діють надприродні сили?

Письменник Павло Дерев’янко на основі історичного підґрунтя створив темне фентезі «Аркан вовків». Видало дебютний текст видавництво «Дім Химер», а презентували книжку цими днями у тернопільській книгарні «Є».

DSC_4476
DSC_4476

У світі «Аркану вовків» держава Хмельницького вистояла завдяки допомозі характерників. Тут, як розповідає анотація, «правлять виборні гетьмани та двопалатний парламент, Червона та Чорна ради, співіснують католицька та православна церкви, мова перейшла на latynku, у небі пливуть цепеліни, а серед людей живуть відьми. На захисті Українського гетьманату стоять військо січове, Таємна варта і химерні лицарі Сірого ордену, що володіють потойбічними силами…»

DSC_4475
DSC_4475

Павло Дерев’янко розповів, що для під час написання книжки спирався на дослідження науковців, зокрема, книжку Ю. Фігурного «Історичні витоки українського лицарства». Особливо письменника зацікавив прадавній культ воїнів-звірів, з якими власне й пов’язані характерники.

DSC_4468
DSC_4468

Анна Золотнюк

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео