Оксана Бучко

У Тернополі проведуть мітинг-протест за завершення карантину

bcaf5fe-mask

Карантин в Україні ймовірно продовжуватимуть до 12 травня, повідомляють у МОЗ. Щоправда, обмеження планують дещо послаблювати. Проте, у Тернополі збирають мітинг-протест за завершення карантину 24 квітня.

- В Тернополі в четвер 23 квітня на 16 годину біля пам’ятника С. Бандері мітинг-протест за закінчення карантину 24 квітня, а не продовження на невизначений час. Для всіх, кому набридла брехня й маніпуляція. Акція безплатна. Якщо є питання чи пропозиції, маємо ще два дні, звертайтесь - 067 3695671, - пише Борис Гора.

На брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов згадав про дозвіл прогулянок парками та відкриття музеїв і бібліотек після 24 квітня, пише suspilne.media. Але така діяльність буде обмежена щодо кількості осіб, а також здійснюватиметься під контролем щодо використання засобів індивідуального захисту. Та все ж люди висловлюються про те, що варто повністю припиняти карантин.

- Ви апелюєте до багатих країн Європи й не задумуєтесь про те, що вони можуть собі це дозволити, - пише Роман Петрик. - Там людей не просто розігнали по домам, а відправили на вимушене безробіття з видачею відповідних виплат. У нас через місяць закінчаться гроші в казначействі, не буде чим заплатити пенсію, то всі бабульки перші побіжать з криками: «Де наші кровні копійки?» В дев’яності, коли було таке ж саме тотальне безгрошів’я, люди могли хоч городи бульбою засадити. А зараз ми навіть такої можливості позбавлені. Врятуватись весною від вірусу, щоб конати від голоду восени - сумнівна альтернатива.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео