У Тернополі придумали, як убезпечити «везуче» на смертельні аварії місце

bb36f6323aae579fd6f2917b1209f969_600x1000

Як уже повідомляв «Терен» у неділю, 12 серпня, ввечері на вулиці Тарнавського автомобіль збив на смерть жінку, яку переходила дорогу у невстановленому місці.

Це вже не перша така аварія у цьому місці. Тому майже рік тому тернополяни зареєстрували петицію «Встановити перед пішохідним переходом «лежачого поліцейського». Петиція швидко набрала необхідну кількість голосів.

– У міській раді відповіли, що подали звернення до проектантів виготовити схему організації дорожнього руху на влаштування пристрою примусового зниження швидкості на пішохідному переході, який знаходиться на вул. Генерала М. Тарнавського (в районі Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11) в м. Тернополі. Відповідно проект встановлення «лежачого поліцейського» мали би погодити у відділі забезпечення безпеки дорожнього руху Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, – розповідають тернополяни.

Розгляд та погодження тривало цілих 9 місяців. Та лише після останньої смертельної аварії у міській раді повідомили, що «влаштування «лежачого поліцейського» на вулиці Тарнавського суперечить Державно-будівельним нормам, оскільки ухил дороги становить більше 80 одиниць (проміль). Натомість на цій ділянці буде облаштована турнікетна огорожа, щоб мешканці переходили дорогу лише у встановлених місцях».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео