Оксана Бучко

У Тернополі ранкову еко-звичку показало близько 30-ти велосипедистів

244041432_1314767362310097_6327723575644378753_n

Спортсмени, аматори та представники влади долучились до акції «Еко-звички бадьорого ранку», яку провели у тернопільських центральних парках. Дистанцію 2 км подолало близько 30-ти учасників на велосипедах. Жителям міста продемонстрували звичку, яка зберігає сталу енергію, що означає чистіше довкілля та краще здоров’я населення.

Захід провели у рамках Європейського тижня сталої енергії.

- Мета пробігу - привернення уваги до користі велосипеда, як виду транспорту, - розповіла директор міського центру фізичного здоровя населення Вікторія Безгубенко. - Так, долучались до команди люди, які проїжджали парком. А тепер ми запрошуємо усіх на інші вело-заходи, які систематично проводять у нашому місті для різних вікових груп.

Також до акції долучились учасники традиційного у Тернополі суботнього Runday, який сьогодні провели по зміненому маршруті.

- Що це за штука «Стала енергія», - пишуть у Ternopil Running Club. - Це енергія, вироблена і використовувана на шляху, який підтримує людський розвиток в довгостроковій перспективі у всіх його економічних, соціальних та екологічних аспектах. А тому це так добре, що наше місто заохочує розвиток енергетики і технологій, заснованих на поновлюваних джерелах енергії і більш чистих видах викопного палива. Звернули увагу і на маршрут навколо ставу і його найстрашнішу частину - Новий світ та сходи, на ремонт яких потрібно 2 млн. грн. Це питання також запланували вирішувати певною мірою.

Фото Ternopil Running Club

Вибір читачів за тиждень

Відео