Оксана Бучко

У Тернополі шукають громадські організації, які достойні отримати бюджетні кошти (фото, відео)

Конкурс для представників громадських організацій та благодійних фондів оголошують у Тернополі. Шукають тих, хто зможе надати соціальні послуги, а саме догляд за особами з інвалідністю, старшими за 18 років, та догляд за паліативними хворими. За таку роботу платитимуть з міського бюджету – по 50 тис за кожен напрямок.

- На даний час на обліку стоїть 14 інвалідів даної категорії та 26 паліативних хворих, - зазначив начальник управління соціальної політики Володимир Сулима. - Але їх є значно більше. Тож упродовж цього проекту сформуємо повну базу людей з особливими потребами. Раніше на них не виділяли бюджетні кошти. Такими послугами займались комунальні установи. Якщо громадські організації покажуть якісну роботу, то ця співпраця буде довготривалою.

IMG_8174
IMG_8174

Рішення про прийом заявок на відбір громадських організацій прийняли на засіданні виконкому 11 липня. Конкурс розпочинають від 13 серпня. Як розповів співголова Коаліції ГО «Тернопільський центр реформ» Василь Томчишин, до того часу для представників громадських організацій та благодійних фондів проводитимуть навчання. Учасникам пояснюватимуть, як правильно заповнювати анкету та яким чином відбуватиметься співпраця з владою. Проект надання соціальних послуг громадськими організаціями розпочнуть у вересні. Він стане пілотним на 4 місяці.

IMG_8169
IMG_8169

- Ми вивчали ситуацію щодо актуальності послуг. Обрали дві, які особливо актуальні для нас, - додав керівник Коаліція ГО «Тернопільський центр реформ» Володимир Шевченко. - До 2019 року ми проаналізуємо, як громадські організації справляються з роботою, чи залучають додаткові кошти. Надалі будемо думати над розширенням списку послуг.

IMG_8168
IMG_8168

Для роботи в організаціях підбиратимуть спеціалістів відповідно до потреб. Це можуть бути юристи, психологи, соцпрацівники.

До слова, такі проекти уже успішно діють в інших містах – у Харкові, Одесі, Вінниці, Львові, Полтаві.

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео