Тамара Коблик

У Тернополі збирають ретро-фото родин у вишиванках

Старовинні фотографії планують показати на виставці «Моя вишивана тернопільська родина»

Виставку ретро-фотографій «Моя вишивана тернопільська родина» планує організувати з нагоди Дня Вишиванки управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради. До експозиції мають увійти особисті старовинні світлини тернополян у вишиванках. Про це повідомили у пресслужбі установи.

Підніміть родинні архіви, знайдіть фото батьків, дідусів і бабусь чи навіть далеких представників Вашої сім’ї, друзів, знайомих, на яких близькі люди зображені у вишиванках, сфотографуйте або зіскануйте зображення і надішліть фото на адресу електронної скриньки vyshyvankamoya@ukr.net. Бажано, якщо є така можливість, додати кілька слів про осіб, зображених на фото, вказати орієнтовні роки, до яких відносяться події, описати місце, де зроблено фото тощо. Давайте разом напишемо ретро-історію Тернополя та його мешканців у вишиванках, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 20 травня тернополяни бігатимуть у вишиванках.

Читайте також: 18 травня проїзд у громадському транспорті для пасажирів у вишиванках буде безкоштовним.

Тернополяни дефілюватимуть у вишиванках

На фото  – оперна співачка, тернополянка Соломія Крушельницька з родиною. Фото початку 1900-х рр. Стоять: Володимир та Соломія. Сидять у центрі: батьки Теодора, о. Амвросій. Нижче: Олена з донькою Марією-Соломією, Марія, Емілія, Анна

Читайте також: «Приносьте, навіть якщо їх погризли миші»: музей на Тернопільщині збирає старі вишиванки

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео