Олеся Поліщук

У Тернополі відбудеться безкоштовна вакцинація домашніх тварин від сказу

privivki

Із липня на території Тернопільської міської територіальної громади безкоштовно вакцинуватимуть від сказу домашніх тварин. 

- Собаки, коти та інші тварини безкоштовно вакцинуються проти сказу з трьохмісячного віку спеціалістами міської державної лікарні ветеринарної медицини в м. Тернополі, або приватними ветеринарними лікарями міста Тернополя, - повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Відомство нагадує, що вакцинувати своїх тварин згідно графіку щеплень потрібно щороку. У випадку нанесення тваринами укусів людям чи тваринам, негайно звернутися в травмпункт.

- Власник зобов’язаний ізолювати тварину в окремому приміщенні для проведення клінічного огляду, а також з 10-ти денним карантинуванням під наглядом ветлікаря (після карантинування протягом 10 днів, на 11-12 день проводиться клінічний огляд, у випадку загибелі тварини проводиться посмертна діагностика в Тернопільській РДЛ ДПСС.

У разі лабораторного підтвердження сказу, проводиться засідання державної надзвичайно протиепізоотичної комісії, де оголошуються неблагополучні та загрозливі зони, затверджуються комплекс заходів, одним із них є вакцинація всіх зареєстрованих тварин(собаки, коти), а також боротьба з безпритульними тваринами.

Аби вберегти своїх домашніх улюбленців фахівці радять:

- Виводьте собак на вигул на короткому повідку та у наморднику; тримайте сторожових собак на прив'язі і відпускайте лише в закритих дворах, що виключають можливість втечі; не присвоюйте безпритульних собак, котів і диких тварин та уникайте контактів з ними.

Фото з допису в фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео