Ростислав Фук

У Тернополі викрили незаконний продаж пістолетів (фото)

Під час обшуку у підозрюваного знайшли навіть рідкісний німецький пістолет «Вальтер» часів Другої Світової Війни

Днями тернопільські оперативники карного розшуку задокументували факт продажу двох бойових пістолетів «ТТ» жителем Кривого Рогу. Про це повідомив очільник Нацполіції області Сергій Зюбаненко.

За його словами, під час санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили ще один «ТТ», а також пістолети «Вальтер» та «Наган» і кілька десятків набоїв до зброї різного калібру.

Тернопільські слідчі оголосили підозру чоловікові у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України – незаконне поводження зі зброєю. Наразі поліцейські встановлюють, звідки у чоловіка вдома було стільки зброї.

Ще раз нагадую, що громадяни, які мають у користуванні незареєстровану або незаконну зброю, можуть звернутися до працівників поліції та добровільно її видати. У цьому випадку вони звільняються від кримінальної відповідальності. Вилучення з незаконного обігу зброї залишається пріоритетним напрямком у роботі тернопільської поліції. Найближчим часом підсумуємо заходи за перший квартал роботи щодо вилучення із незаконного обігу зброї, боєприпасів, набоїв та вибухових речовин, – каже Сергій Зюбаненко.

Читайте також: Житель Тернопільщини добровільно передав правоохоронцям цілий арсенал вибухонебезпечих предметів

Фото Сергія Зюбаненка

Вибір читачів за тиждень

Відео