Віра Олександрович

У Тернополі вирішили поділитися приміщенням із волонтерським штабом (фото)

Музей російсько-української війни і Збаразький волонтерський штаб має шанс переселитися у нове приміщення. Натомість Теребовлянська районна лікарня отримала головного лікаря.

Власне, під час 4-ї сесії Тернопільської районної ради 8-го скликання вчора, 18 березня, сталося чимало цікавого. Нагадаємо, у порядку денному загалом було 26 питань. Засідання відбувалося у Тернополі за адресою майдан Перемоги, 1.

Порядок денний
Порядок денний

Серед найважливіших питань засідання було призначення головного лікаря Теребовлянської районної лікарні. «За» кандидатуру Михайла Никеруя проголосували 44 обранці. Тож саме цей знаний фахівець, на умовах контракту, протягом 5-ти років керуватиме медичним закладом.

- Я особисто був у тій лікарні і можу впевнено сказати, що Михайло Никеруй як керівник - на своєму місці, - каже голова райради Віктор Козорог. - Вітаю його із призначенням!

Никеруй
Никеруй

Окрім того, 43 депутати районної ради проголосували за звіт комунального підприємства «Збаразьке районне комунальне архітектурно-планувальне бюро» за 2015-2020 рр. Також депутати підтримали пропозицію щодо створення комісії, яка оцінить діяльність цього КП та надасть свої висновки на наступне засідання сесії. Зауважимо, частину вказаного приміщення планують передати для облаштування музею російсько-української війни та волонтерського штабу, що діє у Збаражі із 2014 року.

Приходько
Приходько

Доволі цікавим було також звернення політиків до Президента Володимира Зеленського і Верховної Ради щодо звільнення політв’язня Олега Приходька. Нагадаємо, патріота із Криму ще із 9 жовтня 2019 року незаконно утримує злочинний путінський режим. «За» проголосував 41 депутат. Зауважимо, з такою ж одностайністю подібне рішення 17 березня ухвалили на сесії Тернопільської обласної ради.

У вказаному документі, зокрема, йшлося (цитуємо): «…3 березня 2021 року суд Російської Федерації виніс вирок у вигляді позбавлення волі на 5 років з триманням у колонії суворого режиму громадянину України Олегу Приходьку… Він – український націоналіст, активний учасник Революції Гідності та громадянського спротиву окупації Криму. Через стан здоров'я рідних не залишив Криму після окупації 2014 р. Ніколи не приховував свого українства та патріотизму… Вимагаємо домогтися визволення Олега Приходька, вжити всіх заходів, залучити світове співтовариство, всі можливості української держави та включити цього патріота у список обміну полоненими з ОРДЛО».

Довідка. Олег Аркадійович Приходько (62 роки) народився 22 листопада 1958 року у Кримській області. Художник, коваль-скульптор по металу. Його дід був розкуркулений і репресований у Криму совєцькою владою. До окупації Кримського півострова російською федерацією у 2014 р. Олег Приходько очолював Сакський міський осередок Всеукраїнського об'єднання «Свобода». Учасник багатьох мистецьких акцій, зокрема з декомунізації. Олега Приходька з перших днів окупації переслідували ФСБ РФ. За відмову змінити українські номерні знаки на авто і за використання українського державного синьо-жовтого і червоно-чорного прапорців 8 червня 2018 р. чоловіка засудили до тридобового арешту. В ув'язненні Олег Приходько майже втратив слух і зір.

Фото зі сторінки Тернопільської районної ради й Андрія Шкули у соціальній мережі «Фейсбук», а також із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео