Віра Олександрович

У Тернополі з грошима вчинили так, як сорока у відомій дитячій пісні (фото, відео)

Чимало змін до бюджету Тернопільської міської територіальної громади на 2019 рік внесли депутати на 32-й сесії міської ради.

Нагадаємо, засідання відбулося 22 лютого. На розгляді було майже 300 питань (читайте про це ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.). Зокрема, депутати заслухали інформацію про виконання бюджету міста за 2018 рік і підтримали зміни до бюджету Тернопільської міської територіальної громади на цей рік.

Остапчук
Остапчук

Доповідала із цих питань фінансовий заступник міського голови Вікторія Остапчук.

Слухали її депутати не надто уважно, хоча міський голова Сергій Надал наполіг, аби чиновниця озвучила найважливіші моменти.

– Зміни внесли у видаткову частину бюджету на суму майже 97 млн грн за рахунок розподілу вільних залишків загального фонду міського бюджету і субвенцій, – пояснює Вікторія Остапчук. – Ці кошти спрямували на потреби бюджетних галузей. У першу чергу, гроші пішли на забезпечення зарплат працівникам сфери освіти і охорони здоров’я, а також проведення заходів енергозбереження, ремонтів і на виконання програми «Турбота».

Депутати
Депутати

Отже, додаткові кошти цього разу отримали:

- управління освіти і науки – 12,6 млн грн, з яких понад 7 млн – на зарплати, решта – на енергоносії, відкриття груп у дитсадках, ремонти у закладах освіти та інклюзивному центрі тощо; - відділ охорони здоров’я – понад 6 млн грн: на виплату зарплат медичним працівникам, забезпечення тернополян інсуліном та іншими медикаментами, у тому числі – проти кору - управління у справах сім'ї, молодіжної політики і спорту – понад 6,7 млн грн: на будівництво «Водної арени «Тернопіль» і на забезпечення діяльності міського стадіону; - управління стратегічного розвитку – 500 тис. грн на фінансову підтримку Туристично-інформаційного центру міста; - управління житлово-комунального господарства (ЖКГ) – понад 43 млн грн на заходи енергозбереження, ремонт спортивного майданчика на просп. Злуки, 15, влаштування велодоріжки на вул. Чумацькій, утримання безпритульних тварин у с. Дичків тощо; - управління комунікацій, транспорту і зв’язку – 3 млн грн на фінансову підтримку КП «Тернопільелектротранс»; - управління соціальної політики – понад 18 млн грн на виконання програми «Турбота» та ін.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео