Ростислав Фук

У Тернополі затримали іноземця, який перебував у розшуку Інтерполу

Підозрюваний намагався уникнути відповідальності за скоєні злочини в рідній країні

У результаті спецоперації силовиків у Тернополі затримали 26-річного іноземця, який перебував у розшуку Інтерполу за вчинення тяжких злочинів. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Про те, що чоловік переховувався в Україні з травня 2022 року, встановили оперативники спецслужб. Підозрюваний намагався уникнути відповідальності за скоєні злочини в рідній країні.

За інформацією працівників СБУ, затриманий - член транснаціонального злочинного угруповання, яке спеціалізувалося на  розбійних нападах, пов’язаних із незаконним проникненням у приватні помешкання. Чоловік перебуває в розшуку відповідно до статті 180.2.1 та статті 180.2.3 Кримінального кодексу Азербайджанської Республіки (Грабіж/мародерство, скоєне організованою групою по попередньому зговору).

Потрапивши в Україну, він намагався скористатися «високим» становищем у кримінальному світі, щоб поширити вплив власного угрупування на осіб з кримінального середовища Тернопільщини, - йдеться в повідомленні.

Поліцейські затримали іноземця в Тернополі. Вирішується питання щодо застосування до нього екстрадиційного арешту, а також перевіряється можлива причетність затриманого до скоєння тяжких злочинів на території України.

Заходи з викриття та припинення протиправної діяльності здійснювали оперативники СБУ спільно з працівниками Державної міграційної служби України.

Фото Національно поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео