Віра Олександрович

Звернення до жителів Тернопільщини: усі злочини агресора мають бути правильно зафіксовані (відео)

Ресурс warcrimes.gov.ua - головна платформа збору доказів злочинів РФ в Україні. Долучитися просять насамперед представників медіа.

Усі докази воєнних злочинів і злочинів проти людяності, які вчиняє РФ на території України, збирають на єдиному ресурсі. На цьому наголосили, зокрема, у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Запущена Офісом Генпрокурора платформа warcrimes.gov.ua - своєрідний доказовий хаб, з яким працюють усі правоохоронні та державні органи.

На сайті платформи є покрокова інструкція для тих, хто передає свідчення про злочини РФ: обстріли цивільної інфраструктури, вбивства мирних громадян тощо. Дотримуючись її, кожен зможе зробити великий внесок у перемогу і на юридичному фронті.

- Інформація та її свідки повністю захищені, - запевняють фахівці.

Ці докази згодом будуть використані Офісом Генпрокурора в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі й в українських судах, а також - під час потенційних спеціальних міжнародних трибуналів. Також вони стануть у нагоді Міністерству закордонних справ у Міжнародному суді ООН і Міністерству юстиції в Європейському суді з прав людини.

Фото із відкритих джерел, відео - Офісу Генпрокурора.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео