Тамара Коблик

У Тернополі змінять схему проїзду на одній з важливих транспортних розв'язок

Найближчим часом на перехресті вулиць Івана Мазепи-Дружби-Чумацька діятиме правило «хто на «кільці» – той і головний»

Цими днями у Тернополі тривають ремонтні роботи на перетині вулиць Івана Мазепи-Дружби-Чумацька. Тут запроваджують нову схему організації дорожнього руху – кільцеву транспортну розв’язку. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Як розповів начальник відділу технагляду Олег Вітик, на даному об’єкті передбачається облаштування центрального фартуха навколо кільця і два острівці безпеки на пішохідних переходах зі сторони дамби Тернопільського ставу та вул. Івана Мазепи. Попередньо працівниками КП «Тернопільводоканал» тут були проведені роботи із заміни водопровідної мережі. Після завершення періоду стабілізації у місцях розкопок і прокладання підземних комунікацій, там буде відновлено дорожнє покриття та влаштовано новий шар асфальтобетону. Згодом в районі нового кругового перехрестя буде нанесено відповідну розмітку та встановлено нові дорожні знаки».

Звертаємо увагу водіїв! На перехресті вулиць Івана Мазепи-Дружби-Чумацька, де відтепер організовано круговий рух, перевага надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу. Іншими словами, «хто на «кільці» – той і головний», - йдеться у повідомленні міської ради.

Надалі такі кругові перехрестя з перевагою руху тих транспортних засобів, хто на «кільці»,  будуть поступово впроваджуватися й на інших перехрестях у Тернополі, зокрема – в районі так званої «Рогатки» та на перетині вулиць Лесі Українки – Слівенська.

Нагадаємо, тернополяни навіть створювали петицію, щоб кільце, яке розташоване біля бару «Маяк» на перехресті вулиць Мазепи та Дружби, стало головним. На думку мешканців, це дасть змогу полегшити виїзд та поворот ліворуч на вулицю Мазепи з вулиці Дружби та на дамбу зі сторони готелю «Галичина».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео