У Зарваниці відбувся всеукраїнський урок за Українською Хартією вільної людини

b2

Днями  у конференц-залі Марійського духовного центру «Зарваниця» відбувся публічний  урок на тему: «Бути вільною людиною». У ньому взяли участь вихованки колегіуму для дівчат «Знамення». Відбувся цей захід в рамках Всеукраїнського семінару «Громадянська освіта крізь призму впровадження Української Хартії вільної людини в освітній процес» для методистів з виховної роботи обласних інститутів післядипломної освіти, організований Тернопільським інститутом післядипломної освіти.

Участь у семінарі взяли освітяни з понад 15 областей України. Розпочалася зустріч зі звернення заступника начальника управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації та засновниці колегіуму «Знамення» п. Анни Зварич, яка розповіла  учасникам про функціонування першого в Україні закладу для дівчат. Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк) у вітальному слові підкреслив важливість виховання сучасної молоді на християнських цінностях, повідомила прес-служба Марійського духовного центру.

– Бог поділився своєю Божественною свободою з людиною. Свобода – це здатність і вміння вибирати добро. Свобода можлива тільки у відповідальності, – наголосив владика Теодор.

На завершення учасники відвідали святині Марійського духовного центру  та побували в унікальному комплексі копій споруд Святої землі – «Українському Єрусалимі».

b5
b5

b4
b4

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео