У Зарваниці завершилася особлива проща (фоторепортаж)

IMG_4514

10-12 травня  відбулася ХІІ піша проща до Зарваниці спільноти «Матері в молитві» Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Багато жінок разом зі своїми рідними прибули до Марійського духовного центру, щоб просити у Зарваницької Богородиці заступництва для своїх дітей, родин  та миру для всієї України. У прощі взяли участь матері героїв Небесної Сотні, матері воїнів, які загинули в  АТО, ООС. Супроводжував паломництво духівник спільноти о. Василь Чамарник, який вже багато років очолює спільноту «Матері в молитві».

Ввечері, 11 травня, у каплиці біля парафіяльної церкви відбулася святкова концертна програма. Після неї матері та вірні Бережанського деканату, які також прибули на прощу, взяли участь в Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив єпископ-помічник  Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк) у співслужінні священиків Бережанського деканату, пише прес-служба Марійського духовного центру.

– Жінки Мироносиці стаються першими свідками Воскресіння Христового. У цих Євангельських жінках є сховані українські жінки, тому що риси Мироносиць притаманні українській матері. Вона провадить до Спасителя своїх дітей,  родину,  весь наш народ з поклику серця, – наголосив владика Теодор. Після Богослужіння усі прочани зі свічками відправилися до чудотворного місця, де відслужили Молебень до Пресвятої Богородиці та Хресну дорога.

IMG_4450
IMG_4450

IMG_4448
IMG_4448

IMG_4381
IMG_4381

У неділю, 12 травня,  архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) очолив урочисту Божественну Літургію у Соборі Зарваницької Матері Божої.

– Дорогі матері, бажаю вам радості, вдячності та потіхи від дітей. Щиро благаю Небесну Неньку, Пресвяту Богородицю, щоб вона благословила вас небесними ласками, – такими словами митрополит привітав усіх матусь у цей день.

Після Богослужіння митрополит вручив золотого хреста з прикрасами о. Ярославу Півтораку, який служить в Канаді.  Завершилося паломництво  спільною молитвою матерів біля купелі святої Анни.

IMG_4527
IMG_4527

IMG_4518
IMG_4518

IMG_4517
IMG_4517

IMG_4499
IMG_4499

IMG_4484
IMG_4484

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео