У збаразьких магазинах видають несправжні чеки (фотофакт)

чек

Не дати пошити себе в дурні закликає тернополян секретар Збаразької міської ради Роман Напованець. Чоловік наголошує на тому, що, купуючи підакцизні товари, необхідно уважно дивитися в чек, аби податки не осідали у кишенях недобросовісних підприємців, а наповнювали місцеві бюджети.

«В ціні кожного літра пального, кожної пляшки алкоголю чи пива, кожної пачки цигарок уже закладено 5% акцизного збору, який перераховується на ремонт доріг, тротуарів, благоустрій міста, проте деякі підприємці часто продають ці товари, не пробиваючи чек на касовому апараті, і таким чином сплачені вами 5% коштів потрапляють не в місцевий бюджет, а залишаються у підприємця в кишені» – пише Роман Напованець.

Як доказ посадовець виклав фото не фіскального чеку з одного зі збаразьких магазинів.

«Таким чином дурять і покупців, і фіскалів: ніби чек і видали, але він не дійсний, про що пише на самому «чеку»! Наслідок: неповноцінний ремонт доріг та тротуарів, бо коштів не вистачає. Але в силах кожного з нас змінити цю ситуацію: варто лише при кожній покупці пива, цигарок, алкогольних напоїв чи бензину попросити продавця вибити чек на проданий підакцизний товар, ці кошти надійдуть у місцевий бюджет та будуть витрачені за призначенням, місто отримає додаткові гроші...» – наголошує Роман Напованець.

Фото зі сторінки Романа Напованця у Фейсбук

Вибір читачів за тиждень

Відео