Бійка, швидка, спецпризначенці – в Зборові депутати з’ясовували стосунки кулаками

обк

Як ми раніше повідомляли, у Зборові сьогодні під час планової сесії ОТГ відбулась масова бійка.

Хоч сесію і закрили внаслідок цих подій, а більшість депутатів, ледве прийшовши до тями, порозходились, та життя і баталії у міській раді Зборова вирували аж до 16 години.

Мітингуючі проти рішення про ліквідацію шкіл відмовились покинути міську раду, поки не отримають тієї відповіді, по яку і прийшли на сесію, а саме – відмова від закриття шкіл Красної і Калинівки.  Крім того, обидві сторони викликали поліцію, тож уся установа стояла «на вухах».  Через бійку і зірваний робочий процес до міської ради приїхали поліцейські і слідча група Зборівського райвідділу Національної поліції, а от інша сторона викликала спецпризначенців з Тернополя. Вони мали би зафіксувати побиття депутатом Павлом Борисюком (фракція «Справедливість») іншого депутата – Ігоря Добуша із «Батьківщини».

Дісталось під час бійки майже всім: хтось отримав тілесні ушкодження, хтось, не витримавши емоційного вибуху, скаржився на погане самопочуття, тож швидка ще довго чергувала під стінами ради. Зокрема, постраждали депутати, що спричинили бійку – Ігор Добуш («Батьківщина») і Павло Борисюк («Справедливість»), а також  Ярослава Білан-Римар, секретар міської ради, з рук якої силоміць забрали папку із проектами рішень порядку денного.

Скільки сторін – стільки і версій, між собою кажуть правоохоронці.

Навколишні будинки та магазини так і не зрозуміли, що відбулось, а містом вже навіть поширились плітки про замінування Зборівської міської ради, бо стільки поліції в одному місці не часто побачиш у малому містечку.

Продовження сесії все-таки планують у серпні. Яким воно тепер буде уявити важко, але депутатський корпус і працівники сподіваються на мирне завершення історії сьогоднішнього ранку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео