Віра Олександрович

У «зеленій» зоні на Тернопільщині вже немає жодного району чи міста (фото, відео)

Чайчук

Бережани і Чортків, а також весь Бережанський район опинилися у «червоній» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Таке рішення прийняли на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, а в обласній держадміністрації сьогодні, 28 серпня, його лише підтвердили.

Причина в тому, що на Тернопільщині нині - критична ситуація із захворюваністю на COVID-19.

Штаб1
Штаб1

На цьому під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) наголосила в. о. директора ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр» МОЗ України Оксана Чайчук.

Під час цього засідання краянам нагадали: у «червоній» зоні забороняється робота громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність торгово-розважальних центрів тощо. Крім того, діють обмеження, визначені для «помаранчевої» зони.

Ситуація в Тернопільській області значно ускладнилася, - каже Оксана Чайчук. – У нас від початку пандемії зареєстрували 10 тисяч підозр, причому понад 5 тисяч із них підтвердили лабораторно. Зростає і кількість летальних випадків.

Штаб2
Штаб2

До речі, до «помаранчевої» зони цього тижня потрапили: Тернопіль, Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Збаразький, Козівський, Лановецький, Монастириський, Теребовлянський, Тернопільський і Чортківський райони. «Жовтий» рівень небезпеки визначили для Борщівського, Зборівського, Підволочиського, Підгаєцького і Шумського районів. Причому Гусятинський насправді вже мав би бути у «червоній» зоні.

У нашій області в «зеленій» зоні вже не залишилося жодного району чи міста, - каже виконувач обов`язків голови обласної держадміністрації Ігор Гайдук. – Причому майже всі райони опинилися у «помаранчевій».

Штаб3
Штаб3

Нагадаю, перехід регіону з однієї зони небезпеки поширення COVID-19 в іншу можливий за умови, якщо 5 днів поспіль там спостерігають зміни одного із визначених показників. Причому певні обмеження діють на всіх рівнях, у тому числі – й “зеленому”. Серед обов’язкових вимог: носіння масок у громадських місцях, проведення масових заходів лише за умови перебування не більш як однієї особи на 5 квадратних метрів, заповненість кінотеатрів - на 50%, перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях.

Фото і відео зі сторінки Тернопільськаої обласної держадміністрації у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео