У Козові виросла картоплина, якою може наїстися сім’я

Одна картоплина – на цілу родину. І всі ситі. Не вірите? А дарма. Таке цілком можливо, якщо ця картоплина – справжній гігант. Такий ось, як виріс у Козовій, на городі родини Руснак.

Хорошим урожаєм родину Руснаків не здивувати. У своїй садибі вона завжди вирощувала незвичних розмірів плоди. Цього року родину потішив урожай картоплі. Рекордсменкою сезону стала картоплина вагою 875 грамів сорту «Белла Роза» (червона). Його родина на своєму городі вирощує вже не перший рік. Ця картопля завжди дає непоганий урожай і має хороші смакові якості.

Що цікаво, господарі займаються вирощуванням городини не професійно. Як і більшість власників земельних ділянок, висаджують овочі виключно для потреб сім’ї. Жодних хімічних речовин для стимуляції росту картоплі не використовують.

Варто зазначити, що ця гігантська картоплина не рекордна для родини. Торік господарі виростили бульбу вагою 1,1 кг. Картоплину-гіганта Руснаки залишили на насіння. Весною подрібнили її і знову висадили у землю.

Що цікаво, попри гігантські розміри, до абсолютного рекорду України бульби не доросли. Кілька років тому найбільшою визнано картоплину вагою 1,7 кг. А ось найбільшою у світі вважається бульба величиною 22 кілограми, яка торік виросла в одному з турецьких містечок. Господар подав заявку до Книги рекордів Гіннеса.

Джерело: "Номер один"

 

Вибір читачів за тиждень

Відео