Орест Сарматський

Українці відстоюють права на землю через Європейський суд (Агро-новини)

grud11

Проблема рейдерства в Україні – надзвичайно серйозна загроза для всієї держави, у Європейському суді з прав людини фіксують тисячі звернень українців із приводу неправомірного позбавлення власності.

Про це заявив народний депутат, голова підкомітету з питань виконання рішень Європейського суду з прав людини Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя Руслан Сидорович під час прес-конференції «Фермери стали на захист добровольців, які захищають їх від рейдерів».

Посадовець наголосив, що Україна має дуже багато серйозних порушень Європейської конвенції із захисту прав людини.

«Право власності захищається Конституцією України, першою статтею Додаткового протоколу до Європейської конвенції про захист прав людини, проте, Україна має колосальну кількість звернень до Європейського суду з прав людини, коли неправомірно людей позбавляли власності», — сказав Руслан Сидорович.

 

2002
2002

Нагадаємо, прес-конференція «Фермери стали на захист добровольців, які захищають їх від рейдерів» була організована за ініціативи Ольги Матвіївої, Івана Мірошніченка та інших представників ГО «Бізнес Варта». Разом з активістами та фермерами, ініціатори вимагають припинити переслідування добровольців, що захищали фермерські господарства від рейдерських атак.

Національна академія НААН спростовує інформацію про тіньове використання с/г земель

НААН) в офіційному листі-спростуванні, розповсюдженому прес-службою Академії заперечує інформацію про те, що її керівництво заробляє на тіньовому використанні своїх с/г земель.

У статті «Академики-латифундисты. Как НААН превратилась у частный агрохолдинг» на сайті Кореспондент та у відеосюжеті під назвою «Блеск и нищета Академии Аграрных Наук Украины» стверджується, що корупційний дохід Академії від використання підконтрольних їй земель становить $120 млн, а потенційний дохід міг би бути $203 млн.

2001
2001

Прес-служба НААН вимагає спростувати інформацію, викладену в матеріалах на сайті Кореспондент та опублікувати інфографіку, що містить достовірні дані щодо діяльності НААН. У листі наголошується, що інформація, поширена в цих джерелах, не відповідає дійсності та є спотвореною.

«Національна академія аграрних наук України з великою повагою ставиться до роботи журналістів, які своєю працею створюють передумови для розвитку демократії в Україні та сприяють об’єктивному висвітленню інформації про діяльність Академії. Водночас ми були шоковані неправдивою та недостовірною інформацією, щодо діяльності Національної академії аграрних наук України, розміщеною та поширеною ЗМІ», — йдеться в повідомленні.

Молоко екстра-класу подорожчало на третину

Сезонне скорочення виробництва молока надає підтримку цінам. В той же час, стримуючим фактором було незначне просідання експортних цін. Про це поінформувала аналітик Асоціації виробників молока (АВМ) Яна Музиченко.

Натомість у листопаді Україна поставила молочних продуктів на зовнішні ринки на суму $13,9 млн. Це найвищий показник від початку року. Рекордними також були відвантаження масла — 3,8 тис. т.

Ціна на екстра ґатунок у грудні склала 10,18 грн/кг (з урахуванням ПДВ), що відповідає ціні листопада.

2003
2003

Середня ціна на вищий ґатунок склала 9,40 грн/кг, проти 9,41 у листопаді. Перший ґатунок переробники купували в середньому по 9,10 грн/кг, що на 4 копійки вище ціни попереднього місяця.

В середньому ціна на молоко екстра ґатунку у 2017 р. склала 8,89 грн/кг, що на 34 % вище середньої ціни минулого року, що відповідає світовим тенденціям, та в 1,5 рази вище ціни за останні п’ять років.

Таке зростання стало можливим за рахунок експорту та зростанню цін на молочні продукти у світі, зокрема, масла.

Вибір читачів за тиждень

Відео